کتاب “ذهن درستکار” یکی از شاهکارهای محقق مشهور آقای جاناتان هایت است. او محقق، روانشناس و استاد دانشگاه است. او در این کتاب از اختلافات فیمابین افراد و گروههای مختلف پرده برمیدارد. خواندن این کتاب به شما بینش جدیدی میبخشد که به کمک آن پذیرشتان بالاتر میرود. در این کتاب میفهمید بیش از آنکه با هم فرق داشته باشیم به هم نزدیک هستیم. آگاهی حاصل از خواندن این کتاب به ما کمک میکند که دریابیم که چگونه با تعارضات و اختلافات فکری و فرهنگی کنار بیاییم.
فرازهایی از این کتاب ارزشمند
- چرا کنارآمدن با دیگران، تا این حد، برای ما سخت است؟! چگونه است که لکه کوچکی را در چشم همسایه میبینیم، اما متوجه تکه بزرگی در چشم خود نمیشویم؟!
- تفاوت بهشت و جهنم به باریکی تار مو است.
- اگر میخواهی حقیقت به وضوح پیش رویت باشد، نه موافق باش و نه مخالف.
- هنگامی که ارباب(احساسات) بمیرد، خدمتکار(منطق) نه توانایی و نه علاقهای به اداره حکومت دارد؛ همه چیز نابود میشود.
چرا این کتاب ارزش خواندن دارد؟
پس از خواندن این کتاب متوجه میشوید که:
- معیار کار درست چیست؟ چه کاری اخلاقی و چه کاری غیراخلاقی است؟ چرا بعضی کارها از نظر برخی افراد یا گروهها یا جوامع درست و بدون اشکال است اما همان کار از نظر فردی دیگر یا گروه و جامعهای دیگر غیراخلاقی و نادرست است؟! مبنا و معیار اخلاقی یا غیراخلاقی بودن یک کار چیست؟ این مبنا و معیار ذاتی است یا قراردادی؟ مطلق است یا نسبی؟ استدلالی است یا شهودی؟
- جاناتان هایت در این کتاب از شش کلید طلایی رونمایی میکند که به ما این امکان را میدهد که اختلافات دیدگاههای اخلاقی مختلف را به خوبی درک کنیم. این شش نوع دوگانه به ما کمک میکنند تا شناخت بهتر و تبیین دقیقتری از باورها و ارزشهای اخلاقی افراد مختلف، گروههای مختلف، خردهاجتماعات مختلف و جوامع و ملل مختلف کسب کنیم.
چکیده کتاب طرز فکر
برای دسترسی به اپیزود کامل خلاصه کتاب ذهن درستکار، نوشته جاناتان هایت، میبایست پادکست مورد نظر را از بخش فروشگاهی تهیه کنید. برای دسترسی سریع، کافی است روی تصویر زیر کلیک نمایید.
مهمترین نکاتی که در پادکست تکمیلی خواهید شنید، به این شرح است:
- کارکرد اخلاق و باورهای مشترک
- تبیین دلائل اختلافات فکری و رفتاری افراد، گروهها و جوامع با هم
- دوگانههای درست یا نادرستبوبدن کارها و رفتارها
- تحلیل باورهای اخلاقی
- تحلیل اختلافات بینفرهنگی
- جمعبندی